Header-Pic

Goedkeuringen van stootbalkconstructies en koppelinrichtingen

kogelkoppeling vooraanzicht 150x100pxCarrosserieNL biedt goedkeuringen aan van stootbalk- en koppelingsconstructies, waarmee bij de keuring van een voertuig aan de in richtlijnen en verordeningen beschreven eisen voldaan is.

 

 

Deze goedkeuringen zijn voor leden van CarrosserieNL als Europese- of individuele goedkeuring beschikbaar.

 

De stootbalk op een voertuig met datum eerste toelating vanaf 10 maart 2010 moet aantoonbaar voldoen aan richtlijn 2006/20/EG of R58.

 

Er zijn diverse mogelijkheden. U kunt voor veelgebruikte constructies een Europese goedkeuring aanvragen. Voor stootbalkconstructies die u weinig toepast, kunt u een individuele goedkeuring aanvragen. Meer informatie over  goedkeuringen en  voorbeeldtekeningen zijn te vinden in op www.stootbalk.nl

 

Bij voertuigen met een datum eerste registratie vanaf 1 januari 2005 moeten de aanwezige koppelingselementen aantoonbaar voldoen aan de richtlijn 94/20/EG of R55. Dit is aan te tonen door middel van: - een individuele goedkeuring op basis van een testrapport of - een Europese goedkeuring.

 

Ook voor de koppelingsconstructies heeft CarrosserieNL diverse typen bij de RDW laten goedkeuren. Leden van CarrosserieNL kunnen hier gebruik van maken.

 

tekening koppeling2