Header-Pic

Rekenprogramma aslastverdeling en maximum massa’s

MAN TGS 150x100pxIn de vorige nieuwsbrief hebben wij u bericht over de aslasten en massaverdeling die de RDW per 1 januari a.s. gaat controleren bij de eerste toelating van alle voertuigen op basis van de verordening nr. 1230/2012.

 

klik hier voor het artikel.


Duidelijke afspraken tussen de truckdealer en carrosseriebouwer  waren al belangrijk maar zullen nu nog  belangrijker gaan worden. Om tot de optimale aslastenverdeling te komen is een  berekeningsprogramma essentieel.  Als bij de RDW keuring geen berekeningsprogramma wordt overlegd zal de RDW op basis van gelijkmatig verdeelde belasting  de aslasten berekenen en hierbij controleren of de technisch toelaatbare aslasten van het betreffende voertuig niet worden overschreden.


Om te zorgen dat de technische toelaatbare aslasten niet overschreden worden is het belangrijk zowel in het voortraject bij het specificeren van het voertuig met opbouw en toebehoren als voor de RDW keuring een berekening inzake de aslastverdeling te maken. Een aantal bedrijven maakt al gebruik van een rekenprogramma . Het meest gebruikte programma voor de berekening  van de aslasten is TrailerWIN. Er zijn ook  bedrijven die tot nu toe de berekening uit laten voeren door truckdealers.


CarrosserieNL biedt tezamen met EDS, de importeur voor de Benelux van TrailerWIN bedrijven de mogelijkheid om met een geringe investering toch de gewenste berekeningen bij de RDW te kunnen overleggen.  EDS heeft een demo/starters-versie waar de benodigde functionaliteiten voor trucks (van N1 tot de zwaarste trucks), trailers en aanhangwagens beschikbaar zijn. Door het invoeren van gewichten, afmetingen en eventuele appendages zoals laadkranen, laadkleppen en (extra) brandstoftanks, kunnen relatief eenvoudig de aslasten worden vastgesteld.


Dit demo/starters pakket inclusief handleiding kost  € 100,-- inclusief een groepstraining van circa 1,5 uur. Vervolgens kunt u het pakket op uw computer installeren en gaan gebruiken.


Afhankelijk van de deelname worden 1 of meerdere bijeenkomsten georganiseerd. Plaats en tijdstip zal in nader overleg worden vastgesteld. De eerste mogelijkheid is op maandag 22 en/of dinsdag 23 december a.s. 


Deelname is geheel vrijblijvend. Indien u wilt deelnemen, dan vernemen we dit graag van u  uiterlijk vrijdag 12 december via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.