Header-Pic

Leerplekken in de carrosseriebouw beschikbaar voor startende MBO metaal constructiewerkers!

Wil je de vakopleiding voor metaal-constructiewerker gaan volgen, maar heb je nog geen leerplek? Kom dan eens kijken in de carrosseriebouwbranche! Een kleine 50 carrosseriebouwbedrijven in Nederland hebben namelijk nog een BBL leerbaan vacature voor een startende MBO leerling. Dus heb je een brede interesse in de techniek, affiniteit met het wegtransport, wil je graag met je handen een compleet product maken zowel zelfstandig als in een klein teamverband en hou je van afwisseling in het werk? Dan is werken en leren in de carrosseriebouw wat voor jou!


De carrosseriebouwer houdt zich bezig met het opbouwen, onderhouden en repareren van vrachtwagens, aanhangwagens en opleggers. De opbouwen zijn vaak uniek en geheel aangepast aan de eisen van de vervoerder die er goederen, machines of dieren mee gaat vervoeren. Hierbij kan het gaan om een oplegger om de supermarkt te bevoorraden, een brandweerauto, een mobiele marktkraam of een vrachtwagen voor het vervoer van bouwmaterialen. Op de website www.leerbedrijfcarrosserie.nl is meer informatie over het vak carrosseriebouwer te vinden en een overzicht van alle actuele vacatures bij leerbedrijven in de regio. Vragen over een leerbaan in de carrosseriebouw of hulp gewenst bij het leggen van het eerste contact met het leerbedrijf? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Het Automotive College in Nieuwegein, Deltion College in Zwolle, Markiezaat College in Bergen op Zoom en ROC Leiden bieden de BBL opleiding (eerste) carrosseriebouwer (crebo 91790 en 91800) aan, maar de instroom aan nieuwe leerlingen is onvoldoende om de toenemende vraag in de carrosseriebouw in te vullen. Een pilot met MBO leerlingen metaal-constructiewerker via Gilde Venlo heeft aangetoond dat ook leerlingen van deze opleiding passen in de carrosseriebouw. Deze informatie is echter nog niet bij alle MBO’s, die de opleiding Metaal Constructiewerker niveau 2 (crebo 95761) aanbieden, bekend. Dus ook als je de opleiding Metaal Constructiewerker volgt, kan je voor een leerplek in de carrosseriebouw kiezen.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Burgers, 0252-265227 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ultra modern voertuig voor varkensvoer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: ultramoderne wagen voor varkensvervoer