Header-Pic

Nieuwe brochure Verlichting van CarrosserieNL, editie 2016

Speciaal voor carrosserie- en trailerbouwbedrijven heeft CarrosserieNL een nieuwe versie van de brochure Verlichting uitgebracht waarin de meest recente eisen en voorschriften voor verlichting bij bedrijfsvoertuigen gebundeld zijn.

De brochure geeft een helder overzicht  welke verlichting op bedrijfsvoertuigen en aanhangers verplicht gemonteerd moet worden (of is toegestaan), hoe deze elektrisch aangesloten dient te zijn en welke afwijkingen ten opzichte van de basisvoorschriften zijn toegestaan. Naast de verlichting worden ook de regels voor opvallende markering en optische- en geluidssignalen voor hulpverleningsvoertuigen behandeld.

De brochure is bedoeld  voor tekenaars, werkvoorbereiders en monteurs bij de carrosserie- en trailerbouwbedrijven. Ook alle RDW keuringsstations ontvangen deze brochure. De brochure is gratis beschikbaar voor leden van CarrosserieNL.

Eerdere brochures die zijn uitgebracht:
- Maten en Gewichten met de regels over voertuigafmetingen en aslasten in 35 landen;
- Eisen voor opspatafscherming bij bedrijfsvoertuigen;
- Ladingzekering, naslagwerk voor vervoerders, verladers en carrosseriebouwers;
- Aerodynamica van vrachtauto‚Äôs (ook verkrijgbaar in het Engels).

Voor vragen over verlichting en opvallende markering kunt u bellen: 0252-265226 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alleen voor leden: klik hier voor de digitale versie van de brochure Verlichting editie 2016.